sobota, 1 stycznia 2011
KOTLETY RYŻOWE
SKŁADNIKI:
1 szklanka ryżu (mniej więcej jedna saszetka)
10 dag żółtego sera
1 jajko
1 łyżka mąki ziemniaczanej
2 łyżki keczupu
5 łyżek posiekanego szczypiorku
1 serek topiony kremowy
zioła prowansalskie
szczypta curry
sól i pieprz do smaku
Gotujemy ryż w osolonej wodzie. Ser ścieramy na tarce. Łączymy ryż z serem żółtym, serem topionym, jajkiem, keczupem, szczypiorkiem, mąką i przyprawami. Wyrabiamy masę, formujemy kotleciki, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na oleju.
Kotleciki wyśmienicie smakują z sosem grzybowo-pieczarkowym. Polecam :) Pychotka :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz